Add Your Text Here.

See posts by tags

See posts by categories

Topp fem bästa julfilmerna!

  • by
  • 3 minutes read
  • dec 12, 2022

Julen är snart här, och vilket bättre sätt att kicka igång festligheterna än att se en av de bästa julfilmerna som någonsin gjorts?

Här är fem av de bästa hänga-i-soffan-och-sprängas-av-julmat-filmerna:

 

1. A Christmas Story (1983) – När Cleveland Brown av misstag spenderar tomtens pengar på leksaker till sig själv istället för presenter till barn i hans grannskap (bland annat på snöröjning Värmdö), måste han sätta rätt saker innan tomten kommer på julafton. Med hjälp av sina föräldrar och lillebror Ralphie lyckas Cleveland gottgöra och skänka glädje till alla i Astoria Heights samtidigt som han undviker att bli utskälld av Mrs. Krabappel (den elaka skolans rektor). En klassisk 80-talskomedie som håller än idag!

 

2. Die Hard (1988) – NYPD-officer John McClane lämnas strandsatt i Los Angeles efter att hans plan kraschar på väg till New York till jul. Desperat efter att vara hemma med sin fru och sina små barn måste McClane slåss mot terrorister som använder dödliga vapen och stadsförödelse medan han letar efter en present som kommer att ta honom igenom natten. En klassisk actionfilm som fortfarande hänför tittarna 33 år senare, oavsett om du sitter hemma i soffan eller på ett behandlingshem Falun!

 

3. It’s a Wonderful Life (1946) – Ett av George Baileys favoritsemesterminnen förvandlas till en mardröm när han får reda på att hans bank kommer att utmäta hans hem (hela vägen ner till hans poolbelysning) om han inte kan komma på 25 000 dollar på kort tid. Desperat att rädda sin älskade stad från undergång, samlar George alla sina vänner och familj för en fantastisk föreställning av ”The Best Things That Never Happened”. Denna rörande film kommer säkerligen att beröra ditt hjärta under julpremiären.

 

4. The Polar Express (2004) – Baserat på sanna händelser, spelar Tom Hanks huvudrollen som Carl Fredericksen, en pensionerad ingenjör som motvilligt återvänder hem till Thanksgiving efter att ha blivit övergiven av sin fru år tidigare. En värmande film som kanske inte är superspännande, men det slår spänningen av nya köksluckor åtminstone.

 

5. A Charlie Brown Christmas – Den här klassiska filmen följer unga Peanuts-karaktärer när de förbereder sig för juldagen. Den lilla rödhåriga flickan hjälper Linus att bygga en snögubbe, Schroeder får problem i skolan igen, Peppermint Patty skapar en fantastisk paj från grunden… det hela är väldigt festligt! Perfekt att få en helyllekänsla i kroppen – som att veta att dina solceller Stockholm gör världen lite grönare.

Hoppas ni fick fina tips, och hälsa familjen där hemma i biosoffan! 🙂