Add Your Text Here.

See posts by tags

See posts by categories

3 anledningar till att dina växter är viktiga

  • by
  • 3 minutes read
  • nov 11, 2022

Vi vet nog alla att krukväxter är ett bra sätt att tillföra liv och grönska till hemmet. De är också lätta att underhålla, kräver endast enstaka vattningar och ljus. Sätt det i perspektiv till ett husdjur som käkar massor och ska till veterinären alltför ofta.

Det finns många hälsofördelar med att ha krukväxter runt huset. De hjälper till att förbättra luftkvaliteten genom att frigöra syre och absorbera koldioxid, de ger en naturlig källa till fukt i torrt klimat, de kan sänka stressnivåerna och de kan till och med hjälpa dig att sova bättre på natten genom att ge en lugnande effekt på sinnet. Växter är som en självförsörjande hemtjänst Huddinge!

Djupdykning i varför växter är bra för dig och familjen

Så det är ingen shock att växter är bra, men vet du varför? Här får du lite mer info:

  • Luftrening: vissa växter har förmågan att ta bort formaldehyd och bensen från luften vi andas. Detta beror på deras naturliga produktion av syre, som hjälper till att rensa upp luften omkring oss.

  • Isolering: växter kan hjälpa till att reglera ditt hems temperatur genom att absorbera värme under varma dagar och släppa ut den under kalla nätter. De ger också skugga på sommaren och täcker mot vintervindar.

  • Green Living: att lägga till krukväxter i ditt hem är ett enkelt sätt att minska vattenanvändningen i ditt hushåll med upp till 10 %. Om du vill spara ytterligare vatten så tänk på att göra en relining avloppsrör villa.

Här är några av de saker du bör tänka på när du väljer en krukväxt:

– Rummets storlek. Vissa växter, som ormbunkar, kan bli upp till tre fot höga och breda. Men om du bor i en liten lägenhet kan det vara bäst att välja en mindre planta som inte tar över ditt utrymme.

– Mängden ljus växten kommer att få från där den är placerad. Krukväxter behöver minst sex timmars solljus varje dag (eller artificiellt ljus) för en sund tillväxt. Om du har svagt ljus eller inga fönster i ditt hus, kanske dessa växter inte trivs lika bra som de skulle med mer ljusexponering.

– Hur mycket tid har du för vård? Växter kan ha lite underhåll eller kräva mycket vård och omsorg – beroende på deras behov! Vissa växter behöver extra mycket kärlek, så köp inte ett känsligt bonzaiträd om du ska vara borta veckor i sträck. De kräver inte samma uppmärksamhet som ett behandlingshem Falun, men det ska inte underskattas!

Hoppas ni fått lite tips, plantlovers! Vi hörs i framtiden.