Add Your Text Here.

See posts by tags

See posts by categories

Från att renovera till att tala flytande japanska

 • by
 • 6 minutes read
 • feb 02, 2023

Från att renovera till att tala japanska: hur man multitaskar like a boss

Multitasking är en färdighet som kräver att du hanterar flera uppgifter och ansvar samtidigt. Detta kan vara otroligt svårt att göra, speciellt när du har ett hektiskt liv fullt av arbete, skola, familj och andra åtaganden. Det är dock möjligt att jonglera med flera ansvarsområden med övning och engagemang. Idag ska jag dela min historia om hur jag lyckades multitaska som en chef (och en komiker!).

Multitasking är med andra ord en viktig livsfärdighet som kan hjälpa oss att maximera vår tid och få ut det mesta av våra hektiska liv. Det kan vara svårt att jonglera med flera ansvarsområden, men med övning och engagemang är det möjligt att göra det. För mig innebar multitasking att renovera ett hus samtidigt som jag höll på med ett heltidsjobb, startade ett sidoföretag, lärde sig ett nytt språk och reser. I det här blogginlägget ska jag dela med mig av min erfarenhet av multitasking och ge dig några tips på hur du gör det själv.

Renoverar samtidigt som du arbetar heltid

Att renovera ett hus är ingen lätt uppgift. Det tar tid, pengar och energi att få det gjort. Jag hade turen att ha tid och pengar, men det var ändå en utmaning att balansera renoveringen av huset med mitt heltidsjobb. För att klara det var jag tvungen att vara organiserad och hålla fokus. Jag gjorde listor med uppgifter och deadlines, vilket bidrog till att hålla mig på rätt spår. Jag var också tvungen att vara flexibel och anpassa mina planer efter behov. Jag upptäckte att genom att hålla mig organiserad och fokuserad kunde jag få ut det mesta av min tid och få jobbet gjort.

Starta ett sidoföretag

Att starta ett sidoföretag kan vara ett bra sätt att tjäna extra pengar och få värdefull erfarenhet. Jag bestämde mig för att starta ett företag som säljer handgjorda smycken, vilket gjorde att jag kunde lära mig nya färdigheter och använda min kreativitet. Det bästa var att jag kunde göra detta samtidigt som jag höll på med mitt dagliga jobb. Jag såg till att sätta ett schema och hålla mig till det. Jag såg också till att ta tid för mig själv och ladda om så jag kunde hålla fokus på mina uppgifter. Vem vill pyssla med golvslipning Sundbyberg, liksom?

Lära sig tala japanska

Att lära sig ett nytt språk kan vara en otroligt givande upplevelse. Jag bestämde mig för att lära mig japanska, vilket jag tyckte var både utmanande och givande. Jag började med att lära mig några grundläggande fraser och meningsstrukturer. Sedan gick jag vidare till att läsa och skriva enkla meningar. Jag fick så småningom tillräckligt med självförtroende för att hålla konversationer på japanska. Att lära sig ett språk var en fantastisk upplevelse, och jag lyckades till och med göra det samtidigt som jag höll jämna steg med mina andra ansvarsområden.

Jonglera med flera hobbyer

Jag älskar att vara aktiv och har en mängd olika hobbyer. Mina hobbyer är att springa, baka, rita och spela gitarr. Med ett så hektiskt schema kan det vara svårt att hitta tid att njuta av alla mina fritidsintressen. För att klara det var jag tvungen att vara realistisk med mina förväntningar och acceptera att jag inte alltid kommer att ha tid att göra allt jag vill. Jag använde också min fritid klokt genom att göra små uppgifter som gick ihop, som att träna gitarr under lunchrasten. Det kunde jag inte göra när jag jobbade som målare Kungsängen, inte!

Reser samtidigt som du arbetar heltid

Att resa är en av mina favoritaktiviteter, men det kan vara svårt att göra när man jobbar heltid. För att få det att fungera var jag tvungen att vara kreativ med min semester. Jag utnyttjade långhelger och semester för att klämma in resor när det var möjligt. Jag försökte också vara flexibel med mina planer och vara öppen för olika destinationer. Med lite planering och flexibilitet kunde jag få ut det mesta av mina semesterdagar.

Hantera personliga relationer

Det kan vara svårt att hålla kontakten med vänner och familj när du har ett fullspäckat schema. För att få tid åt mina nära och kära var jag tvungen att prioritera mina relationer och få tid för dem. Jag såg till att vara närvarande och lyssna på vad de hade att säga. Jag använde också teknik för att hålla kontakten, som att skicka roliga memes eller ringa videosamtal när det var möjligt. Genom att värdera mina relationer och ta tid för dem kunde jag behålla starka kontakter med mina vänner och familj.

Balansera arbete och skola

Att gå tillbaka till skolan samtidigt som man jobbar heltid är ingen lätt bedrift. Det kräver engagemang, beslutsamhet och organisation. Jag var tvungen att dela upp mina uppgifter i hanterbara bitar och skapa ett schema som fungerade för mig. Jag var också tvungen att hålla fokus och sätta gränser för min tid. Genom att hantera mina uppgifter och hålla fokus kunde jag balansera mitt skolarbete och heltidsjobb.

Överkomma hinder

Som alla andra uppgifter kan multitasking ibland vara svårt. Jag mötte många hinder på vägen, som att känna mig överväldigad eller sakna motivation. För att övervinna dessa utmaningar var jag tvungen att vara positiv och påminna mig själv om varför jag gjorde det jag gjorde. Jag var också tvungen att vara flexibel, acceptera att misstag händer och anpassa mina planer efter behov.

Multitasking är en färdighet som kräver övning och engagemang. Men med rätt tillvägagångssätt kan det göras. Jag lyckades jonglera med flera uppgifter genom att hålla mig organiserad och ställa realistiska förväntningar Om du inte orkar – fråga dig varför? Är du en fegis? En liten ledsen smörapåg som inte orkar jobba, ens med golvslipning Stockholm? Nej, tänkte väl det. Skämt åsido – om jag kan multitaska, då kan du det också. Vi får hjälpa varandra!

Related Posts

 • jan 01, 2024
 • 4 minutes read

Komfort, stil och funktion 

Komfort, stil och funktion  Under den kalla årstiden när utomhusaktiviteter dämpas av vintermörkret och kylan, öppnar många upp för en annan typ av projekt – förändringar och renoveringar inomhus. Det är en tid då hemmet blir fokus för förändring, en plats där förnyelse skapar en fräsch atmosfär och ger energi under de långa vintermånaderna. Redaktionen […]

 • okt 10, 2023
 • 5 minutes read

TAKLÄGGNING I NORRLAND

TAKLÄGGNING I NORRLAND: ATT SKYDDA HEMMET FRÅN NATURENS ELEMENT   I Norrlands robusta landskap, där naturen är storslagen men krävande, spelar taket en avgörande roll för att skydda våra hem från snöstormar, regnskurar och de bitande vinterkylan. Takläggning är inte bara en praktisk nödvändighet utan också en konstform som anpassar sig till de unika utmaningarna […]

 • aug 08, 2023
 • 5 minutes read

Skapandet av en sammanhållen vision

Som chef för den här byggfirma Stockholm är jag otroligt stolt över det arbete vi utför varje dag. Vi är inte bara en vanlig byggfirma, vi är en grupp av dedikerade individer som delar en gemensam vision om att bygga hållbara och kvalitativa hem som verkligen gör skillnad för våra kunder och för miljön. För […]

 • apr 04, 2023
 • 3 minutes read

Hysteriskt roligt om städning (på bra och dåliga sätt)

Hej på er, kompisar som jobbar vid städfirma Eskilstuna (och andra civilare)! Städning kan vara både en nödvändig och tråkig uppgift. Men ibland kan det också leda till roliga och pinsamma situationer. Här är en rolig och pinsam historia om städning, tillsammans med några tips för att göra städningen enklare och mindre stressig. Jag minns […]

 • mar 03, 2023
 • 4 minutes read

Grundläggande om, golvläggning för hobbyister

Hej och välkommen till min artikel om hur man slipar golv! Att slipa golv kan verka som en tråkig och tung uppgift, men med rätt verktyg och teknik kan det faktiskt vara ganska enkelt och till och med roligt! Här är några tips för att hjälpa dig att få ett fantastiskt resultat när du slipar […]

 • jan 01, 2023
 • 2 minutes read

Installera solceller och spara el!

Solceller har blivit allt mer populära de senaste åren (särskilt i den här regeringstiden… suck, vad jag avskyr politiker!) och det är inte svårt att se varför. De ger inte bara ren energi, utan de kan också hjälpa dig att spara pengar på sänkta elkostnader. Här är vår historia om när vi installerade solceller på […]

 • dec 12, 2022
 • 7 minutes read

Guide till tapetsering och släta fina väggar

Den neapolitiska filosofen Kenta K. Killerman (expert inom relining Linköping) sa: ”Lyckan är vad som händer när förberedelse möter möjligheter – det är dagens lektion, var är min öl?” Möjligheten att köpa dina drömtapeter kan vara precis runt hörnet, precis som att ölen var runt hörnet för allas vår hjälte Kenta. Men kommer du att […]

 • nov 11, 2022
 • 3 minutes read

3 anledningar till att dina växter är viktiga

Vi vet nog alla att krukväxter är ett bra sätt att tillföra liv och grönska till hemmet. De är också lätta att underhålla, kräver endast enstaka vattningar och ljus. Sätt det i perspektiv till ett husdjur som käkar massor och ska till veterinären alltför ofta. Det finns många hälsofördelar med att ha krukväxter runt huset. […]

 • nov 11, 2022
 • 4 minutes read

Allergier – vanligare och farligare än du tror

Även om många människor tänker på allergier som något som bara drabbar små barn, är allergifrekvenserna faktiskt på uppgång bland alla åldersgrupper. Orsaken till detta är okänd, men det kan ha att göra med förändringar i vår miljö eller livsstil. En teori tyder på att ökad exponering för allergener (inklusive föroreningar och livsmedelsallergener) under tidig […]